Rioolinspectie

rioolinspectie
Image source - Pexels.com

‍Inhoudsopgave

Als uw woning veel water gebruikt, is het van groot belang dat deze goed wordt afgevoerd. De afvoer van heropende of verbouwde woningen kan problematisch zijn. Door een goede inspra- cie aan de gemeenschappelijke riolering en aan de doorlatende bronnen kunt u op een efficiënte manier omgaan met uw afvoerproblemen. In deze blog leest u meer over hoe u zelf kunt bijdragen aan een tweedehorende verbouwing door onder andere voorzichtig te werk te gaan met rioolinspecties en bewoningsonderhoud in de riolering.

Wat is een rioolinspectie?

Een rioolinspectie is het proces van het controleren van een rioolsysteem om er zeker van te zijn dat het goed functioneert. Omdat de afvoerleidingen van uw tweede huis naar de rioolmeter van uw huis lopen, moeten ze worden aangesloten op de gemeentelijke riolering. Een rioolinspectie is belangrijk omdat u dan een probleem kunt identificeren voordat het ernstiger wordt. Als u een verstopte afvoer of lekkende afkoppelingen heeft, kan dit leiden tot een back-up in het riool van uw huis. Een rioolinspectie moet ten minste eenmaal per jaar worden uitgevoerd. In bepaalde gebieden en rechtsgebieden kan het vaker nodig zijn. Zulke gebieden kunnen zijn: – Plaatsen waar veel neerslag valt – Plaatsen waar grote renovaties hebben plaatsgevonden – Plaatsen waar de riolering kwetsbaar is voor schade door grote apparatuur of bouwwerkzaamheden

Onderhoud riool door bewoners

De manier waarop het systeem van uw tweede huis met water omgaat, hangt af van het type sanitair dat u in uw huis heeft. Aangezien het systeem van uw tweede huis waarschijnlijk anders zal zijn dan dat van uw huis, moet u ervoor zorgen dat u zich bewust bent van de verschillen en dat u de juiste procedures volgt om uw systeem te onderhouden. Tweede huizen in kustgebieden kunnen bijvoorbeeld een regenwateropvangsysteem gebruiken. In deze gevallen zult u ook de regels en voorschriften van uw provincie of staat voor kustontwikkeling moeten volgen. Als uw huis veel water gebruikt, is het van cruciaal belang dat het goed wordt afgevoerd. De afwatering van heropende of verbouwde huizen kan problematisch zijn. Door de juiste inspra- ken naar gemeenschapsriolen en waterdoorlatende putten kunt u uw drainageproblemen efficiënt aanpakken. In deze blog kunt u meer lezen over hoe u zelf kunt bijdragen aan een verbouwing van een tweede woning door onder andere een voorzichtige aanpak van rioolinspecties en rioolonderhoud door bewoners.

Waarom een rioolinspectie?

Als u een tweede huis bouwt op een nieuwe locatie, moet u een rioolinspectie uitvoeren om er zeker van te zijn dat er een aansluiting op het riool is. Bent u in een gevestigde gemeenschap en wilt u uw huis verbouwen, dan is een rioolinspectie wellicht niet nodig. Als u echter een tweede huis bouwt in een niet-gevestigd gebied, moet u weten of er een aansluiting is. Een rioolinspectie moet worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het volgende waar is: – Er is een aansluiting op de gemeentelijke riolering. – Er is een aansluiting op de hoofdrioolbuis die zich door de gemeenschap uitstrekt. – Er is een waterstroom van de riolering naar de hoofdrioolbuis. – Er is een verbinding tussen het afvoersysteem van de tweede woning en de gemeentelijke riolering. – Er is een waterstroom van het afvoersysteem van de tweede woning naar de doorlaatbare put of het regenwateropvangsysteem. – Er is een verbindingsleiding tussen het afvoersysteem van de tweede woning en de gemeentelijke riolering.

Houd afvoeren open en droog

Om verstopte afvoeren en back-ups in de riolering van uw huis te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat afvoeren altijd open zijn. Blokkeer ze niet en houd ze niet langdurig gesloten. Verstopte afvoeren kunnen vol raken met vuil, waardoor ze moeilijk te ontstoppen zijn. Probeer een verstopte afvoer niet zelf te verhelpen. Neem zo snel mogelijk contact op met een professionele ontstopper. Wanneer u de afvoer van uw huis laat leeglopen, zorg er dan voor dat deze zoveel mogelijk open blijft. Om overstromingen te voorkomen, wilt u er ook voor zorgen dat de afvoer van uw huis open wordt gehouden terwijl het waterniveau in de afvoer van uw huis onder de drempel van de opening van de afvoer staat. Zo kan het water op natuurlijke wijze uit de afvoer stromen.

Controleer de riolering op problemen voor een inspectie.

Als u een tweede huis bouwt in een gebied waar veel neerslag valt, is het belangrijk om het systeem te controleren op problemen voordat een inspectie wordt gepland. Als er puin in het systeem zit, zal dit moeilijk op te merken zijn tijdens een inspectie. U kunt de gemeentelijke inspecteur het beste waarschuwen dat u op de hoogte bent van mogelijke problemen, zodat u zo snel mogelijk een inspectie kunt laten plannen. Voordat u de inspectie plant, moet u ervoor zorgen dat u uw afvoerkanalen hebt schoongemaakt om ervoor te zorgen dat er geen verstoppingen of vuil in het systeem zitten. Dit zal de inspecteur helpen om ervoor te zorgen dat het systeem goed wordt geïnspecteerd en dat eventuele problemen goed worden aangepakt. Ook zal het gemakkelijker zijn om eventuele problemen op te merken en te verhelpen.

Waar vindt u een rioolinspectie?

U kunt een rioolinspectie vinden op de volgende locaties: – Bij het gemeentekantoor waar de riolering wordt onderhouden – Bij het onderdeel van de gemeentelijke overheid waar de grond in eigendom is – Bij een bedrijf dat rioolinspecties aanbiedt – Bij een bedrijf dat tweede woningbouwinspecties aanbiedt

Conclusie

Uw tweede huis heeft een goede afwatering nodig, een aansluiting op de riolering en een aansluiting op een geschikte permeabele put of regenwateropvang. Met de juiste voorbereidingen kunt u ervoor zorgen dat uw tweede huis op dit gebied geen problemen zal hebben. Zorg ervoor dat de afvoeren van uw woning altijd open zijn en dat deze open blijven door verstoppingen en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de afvoeren van uw huis goed worden onderhouden en houd ze in goede staat. Als u de afvoeren van uw tweede huis openhoudt, zult u geen problemen krijgen met het rioolsysteem van uw huis of het systeem voor het opvangen van regenwater.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

utrechtse-slotenmaker

Utrechtse slotenmaker

Inhoudsopgave Vraag het bij uw lokale ijzerhandel Controleer online beoordelingssites Vraag het aan vrienden en familie in Utrecht Check slotenmakersbureaus bij u in de buurt

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.