wereldkampioenschap voetbal 2022

wereldkampioenschap-voetbal-2022
Image source - Pexels.com

Image Source: Unsplash‍

inhoudsopgave

De FIFA World Cup is het hoogtepunt van de voetbalkalender, waarbij de winnaar van het toernooi ook wordt gekroond tot wereldkampioen. De kwalificatie voor de FIFA World Cup is een uitgebreid proces. Elk lid van de FIFA moet eerst voldoen aan specifieke toelatingscriteria voordat het kan deelnemen aan een kwalificatiegroepsfase. Daarna moeten de teams zich met succes door de groepsfase en knock-outfase worstelen om de finale te bereiken. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over het komende WK 2022 in Qatar, inclusief nieuws, updates, locaties, stadions en geplande wedstrijden.

WK 2022 Basics

Het WK van 2022 zal plaatsvinden in Qatar, de eerste keer dat het toernooi in het Midden-Oosten wordt gehouden. De beslissing om Qatar in december 2010 het toernooi toe te kennen, werd zeer kritisch bekeken. Beschuldigingen van omkoping en corruptie hebben het proces sindsdien achtervolgd. De toewijzing van het toernooi aan Qatar, een land zonder echte voetbalcultuur, was altijd al een uitdaging. Er is veel discussie geweest over de vraag of Qatar de juiste plaats is voor het toernooi, maar er zijn weinig aanwijzingen dat de FIFA van gedachten zal veranderen. Het toernooi zal waarschijnlijk naar de winter worden verplaatst om de extreme zomertemperaturen in Qatar te vermijden. De beslissing om het toernooi aan Qatar te gunnen heeft de nodige controverse opgeleverd, maar met nog drie jaar te gaan tot de eerste aftrap is er nog genoeg tijd om de discussies te laten evolueren.

Qatar Wereldkampioenschap 2022 Data

Het WK 2022 in Qatar zal plaatsvinden van 21 november tot 18 december 2022. Waarschijnlijk wordt het toernooi verplaatst naar de winter om de extreme zomertemperaturen in Qatar te vermijden. De beslissing om het toernooi aan Qatar te gunnen heeft de nodige controverse opgeleverd, maar met nog drie jaar te gaan tot de eerste aftrap is er nog genoeg tijd om de discussies te laten evolueren.

WK 2022 Qatars Stadions

Er zijn momenteel 12 stadions in Qatar die in aanmerking komen om het WK 2022 te organiseren. Het eerste stadion op de lijst is het Al-Wakrah stadion. Het heeft momenteel een capaciteit van 40.000 toeschouwers en is in aanbouw. Het tweede stadion is het Al-Ghad stadion. Het is ook in aanbouw, met een capaciteit van 40.000. Het derde stadion op de lijst is het Al-Rayyan Stadion. Het heeft een capaciteit van 40.000 en is momenteel in aanbouw. Het vierde stadion op de lijst is het Al-Shahania stadion. Het is ook in aanbouw en heeft een capaciteit van 40.000. Het vijfde stadion op de lijst is het Doha-stadion. Het heeft een capaciteit van 40.000 en is momenteel in aanbouw. Het zesde stadion op de lijst is het Doha Port Stadium. Het is momenteel in aanbouw en heeft een capaciteit van 40.000. Het zevende stadion op de lijst is het Lusail Stadion. Het is momenteel in aanbouw en heeft een capaciteit van 80.000. Het achtste stadion op de lijst is het Al-Gharafa stadion. Het heeft een capaciteit van 40.000 en is momenteel in aanbouw. Het negende stadion op de lijst is het Al-Wakrah stadion. Het is ook in aanbouw en heeft een capaciteit van 40.000. Het tiende stadion op de lijst is het Doha Sports Stadium. Het heeft een capaciteit van 40.000 en is momenteel in aanbouw. Het elfde stadion op de lijst is het Education City Stadium. Het is momenteel in aanbouw en heeft een capaciteit van 40.000. Het twaalfde stadion op de lijst is het Qatar Foundation Stadium. Het is momenteel in aanbouw en heeft een capaciteit van 40.000.

Qatar World Cup 2022 Teams

22 teams zullen deelnemen aan het 2022 FIFA World Cup in Qatar. De FIFA-ranking, die de potten van de teams bij de loting in december 2020 zal bepalen, is als volgt: 1. Brazilië, 2. Duitsland, 3. België, 4. Portugal, 5. Spanje, 6. Engeland, 7. Argentinië, 8. Mexico, 9. Zwitserland, 10. Zwitserland. Mexico, 9. Zwitserland, 10. Kroatië, 11. Uruguay, 12. Frankrijk, 13. Zweden, 14. Italië, 15. Colombia, 16. Peru, 17. Denemarken, 18. Costa Rica, 19. Iran, 20. Polen, 21. Saoedi-Arabië, 22. VS. Het kwalificatieproces moet nog beginnen; de loting voor het WK van 2022 vindt plaats in december 2020.

WK 2022 Kwalificatieproces

De voor het WK 2022 gekwalificeerde teams zijn als volgt: UEFA: 16, AFC: 4, CONCACAF: 6, OFC: 0. Het kwalificatieproces voor het WK 2022 moet nog beginnen. De loting voor het toernooi vindt plaats in december 2020.

Belangrijkste punten

Het WK voetbal van 2022 vindt plaats in Qatar. De beslissing om het toernooi in december 2010 toe te kennen aan Qatar werd zwaar onder de loep genomen. De toekenning van het toernooi aan Qatar, een land zonder echte voetbalcultuur, was altijd al een uitdaging. Er is veel discussie geweest over de vraag of Qatar de juiste plaats is voor het toernooi, maar er zijn weinig aanwijzingen dat de FIFA van gedachten zal veranderen. Het toernooi zal waarschijnlijk naar de winter worden verplaatst om de extreme zomertemperaturen in Qatar te vermijden. De beslissing om het toernooi aan Qatar te gunnen heeft de nodige controverse opgeleverd, maar met nog drie jaar te gaan tot de eerste aftrap is er nog genoeg tijd om de discussies te laten evolueren.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

utrechtse-slotenmaker

Utrechtse slotenmaker

Inhoudsopgave Vraag het bij uw lokale ijzerhandel Controleer online beoordelingssites Vraag het aan vrienden en familie in Utrecht Check slotenmakersbureaus bij u in de buurt

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.