De nieuwste technologie binnen de IT

Image source - Pexels.com

Image Source: Pexels‍

inhoudsopgave

Technologie verandert en evolueert voortdurend. Elke dag komen er nieuwe software, apparaten en diensten uit, dus organisaties moeten de trends bijhouden om succesvol te blijven. Bijblijven met technologie kan een uitdaging zijn voor elk bedrijf, maar het is vooral moeilijk voor kleine bedrijven. Kleinere bedrijven hebben misschien niet het budget of de interne expertise die ze nodig hebben om nieuwe technologie efficiënt toe te passen. Gelukkig zijn er manieren om op de hoogte te blijven van IT-trends en tegelijkertijd de risico’s van nieuwe technologieën te beperken. Blijf op de hoogte van nieuwe technologie door industrieblogs te lezen en conferenties bij te wonen waar u kunt leren over aankomende innovaties, leveranciers en potentiële partners kunt ontmoeten en nieuwe partnerschappen kunt verkennen. Ga na welke leveranciers de meest innovatieve producten en diensten hebben die uw bedrijf positief zullen beïnvloeden. U moet ook de risico’s identificeren die gepaard gaan met de invoering van bepaalde technologieën en strategieën ontwikkelen om deze risico’s te beperken.

Voer een concurrentieanalyse uit

Een concurrentieanalyse is een goede manier om te bepalen hoe uw organisatie zich verhoudt tot soortgelijke bedrijven, waaronder concurrenten en partners. Een concurrentieanalyse helpt u inzicht te krijgen in de sterke en zwakke punten van uw organisatie in vergelijking met anderen in uw bedrijfstak. Het zal u ook helpen te identificeren welke technologieën het meest door uw concurrenten worden gebruikt, waardoor u de juiste technologieën voor uw organisatie kunt selecteren. Een concurrentieanalyse helpt u inzicht te krijgen in de sterke en zwakke punten van uw organisatie in vergelijking met anderen in uw bedrijfstak. Het zal u ook helpen te identificeren welke technologieën het meest door uw concurrenten worden gebruikt. Een concurrentieanalyse kan u helpen de juiste technologieën voor uw organisatie te kiezen.

Netwerken

Netwerken is een fundamentele technologie die computers, mensen en apparaten met elkaar verbindt. Er zijn verschillende trends die betrekking hebben op netwerktechnologieën, waaronder de toepassing van softwaregedefinieerde netwerken (SDN), hybride cloudomgevingen en het Internet of Things (IoT). Software-defined networking (SDN) is een netwerkarchitectuur die software gebruikt om het netwerkverkeer centraal te beheren. Een organisatie die SDN gebruikt, kan netwerkconfiguraties (bijvoorbeeld het verhogen van de netwerkcapaciteit) gemakkelijker en sneller wijzigen dan een organisatie die traditionele netwerken gebruikt. Hybride cloud-omgevingen stellen organisaties in staat sommige toepassingen in hun eigen faciliteiten te hosten en andere toepassingen in een publieke cloud. Door sommige toepassingen naar de publieke cloud te verplaatsen, kunnen kleine bedrijven de kosten verlagen, de schaalbaarheid verbeteren en toegang krijgen tot extra computerbronnen. Het IoT verwijst naar apparaten (bijvoorbeeld printers, slimme thermostaten en sensoren) die gegevens verzamelen en met elkaar uitwisselen om processen te automatiseren en activiteiten te verbeteren.

Cloud computing

Cloud computing verwijst naar het hosten van toepassingen op een externe server, waardoor organisaties software kunnen gebruiken zonder ter plaatse hardware te installeren. Wanneer organisaties cloud computing gebruiken, hebben ze vaak te maken met meerdere cloud providers (bijvoorbeeld Amazon, Microsoft en Google). Bij het kiezen van een cloudprovider moet rekening worden gehouden met de beveiligingsprotocollen, reputatie en uptime van een provider. Cloud computing providers bieden vaak een verscheidenheid aan diensten, zoals applicatiehosting, gegevensopslag, e-mailhosting en platforms voor het bouwen en beheren van softwaretoepassingen. Kies een cloudprovider die aan de behoeften van uw organisatie kan voldoen. Zorg ervoor dat de beveiligingsprotocollen en uptime van de cloudprovider aan uw eisen voldoen. Cloudproviders hebben vaak verschillende contractmogelijkheden. Kies een contracttermijn die voldoet aan de behoeften en financiële beperkingen van uw organisatie.

Virtualisatie

Virtualisatie verwijst naar het gebruik van software om virtuele machines (VM’s) te creëren die zich gedragen en functioneren als fysieke computers. Organisaties gebruiken virtualisatie vaak om toepassingen op één computer te hosten en om de rekencapaciteit gemakkelijk uit te breiden door meer VM’s toe te voegen. Virtualisatie kan binnen een datacenter worden gebruikt om extra capaciteit te bieden of om toepassingen te hosten die niet op één computer kunnen worden geïnstalleerd, zoals toepassingen die veel rekenkracht vereisen. Virtualisatie kan door organisaties ook worden gebruikt om toepassingen te hosten in de publieke cloud, bekend als hybrid cloud hosting. Met virtualisatie kunnen organisaties gemakkelijker werklasten verschuiven tussen computers op locatie en servers in de publieke cloud.

Mobiliteit

Organisaties laten werknemers steeds vaker op afstand werken door hen toegang te geven tot beveiligde applicaties vanaf elk apparaat, inclusief mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Deze trend, bekend als mobiliteit, stelt organisaties in staat kosten te besparen door werknemers aan te nemen die geen kantoorruimte op locatie nodig hebben en stelt organisaties in staat talent aan te nemen in andere landen, zoals India, waar de kosten van levensonderhoud lager zijn dan in de Verenigde Staten.

Conclusie

De nieuwste technologie binnen de IT is het belang van de cloud. Met de cloud hoef je niet langer te vertrouwen op interne middelen, waardoor organisaties gemakkelijk toegang hebben tot alle rekenkracht die ze nodig hebben om hun werk gedaan te krijgen. Uiteindelijk is de nieuwste technologie binnen de IT nuttig voor elk bedrijf, hoe groot of klein ook.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

utrechtse-slotenmaker

Utrechtse slotenmaker

Inhoudsopgave Vraag het bij uw lokale ijzerhandel Controleer online beoordelingssites Vraag het aan vrienden en familie in Utrecht Check slotenmakersbureaus bij u in de buurt

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.