Hoe zorg je ervoor dat je huis netjes en opgeruimd blijft?

Image source - Pexels.com

Image Source: FreeImages‍

inhoudsopgave

Laat u uw huis in een puinhoop achter, om later die dag thuis te komen en het nog rommeliger aan te treffen? Of ben jij een van die mensen die het ene moment rommelig haar, een onopgemaakt bed en kleren op de vloer heeft en het volgende moment alles spic en span heeft? Als je in de tweede categorie valt, hulde aan jou! Maar voor alle anderen zijn hier enkele eenvoudige manieren om je huis netjes te houden zonder elk moment van de dag te hoeven schoonmaken. Of we het nu leuk vinden of niet, rommel kan stress veroorzaken. De aanblik van rommel roept bij de meeste mensen een negatieve reactie op. Het is een indicatie dat er iets mis is in ons leven. Rommel wijst op een gebied waar we niet genoeg tijd doorbrengen. Ze vertellen ons dat de dingen die belangrijk voor ons zijn niet worden verzorgd zoals het hoort…

Heb een wekelijkse schoonmaak routine.

De eerste stap naar een opgeruimd huis is het vinden van een routine waar je je aan kunt houden. Dit zal u helpen een gewoonte te maken van regelmatig schoonmaken, zodat het niet voelt als een overweldigende taak. U kunt proberen een wekelijks schoonmaakrooster te maken, waarbij u bepaalde dagen hebt voor bepaalde kamers, of bepaalde taken die u elke week moet doen. De beste manier om dit voor u te laten werken is om een routine te vinden waarmee u alles kunt doen zonder het gevoel te hebben dat het een onmogelijke taak is. De beste manier om dit voor u te laten werken is een routine te vinden die u in staat stelt alles in te passen zonder het gevoel te hebben dat het een onmogelijke taak is. Schoonmaken moet iets zijn wat je graag doet, niet iets waar je jezelf toe moet dwingen. Als je er tegenop ziet, leg je waarschijnlijk te veel op je bordje.

Maak een schema en houd je eraan.

Een kast is een plek waar je dingen kunt opbergen die je niet gebruikt, maar waar je ook je dierbare bezittingen kunt uitstallen. Een rommelige kast is een duidelijk teken dat je geen controle hebt over je leven. Een rommelige kast kan ervoor zorgen dat je veel tijd verspilt aan het zoeken naar dingen. Als je kast rommelig is, kun je niet zien wat je hebt. Hierdoor kun je iets kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt. Het kan er ook toe leiden dat u kostbare tijd verliest met het zoeken naar een bepaald artikel. Als u probeert te organiseren, is een goede plek om te beginnen met uw kast. Begin met alles uit je kast te gooien wat je dit jaar nog niet minstens één keer gedragen hebt. Als u items hebt die u niet vaak draagt, maar niet weg wilt doen, overweeg dan om ze op te bergen in een andere kast, in een doos of in een zak op zolder.

Gebruik hulpmiddelen die uw leven gemakkelijker maken.

Een stofzuiger is een van de nuttigste huishoudelijke hulpmiddelen die ooit zijn uitgevonden. Met een stofzuiger kunt u uw tapijten en vloerkleden schoonmaken, stof en vuil verwijderen van uw hardhout of tegels, en zelfs spinnenwebben opzuigen uit hoeken en plafonds. U kunt er ook uw meubels en gordijnen mee schoonmaken. U kunt ook een Swiffer Wet Jet gebruiken om uw vloeren schoon te maken en een Swiffer Sweeper om uw hardhouten vloeren en andere oppervlakken te reinigen. Een Swiffer Sweeper kan ook worden gebruikt om uw meubels, tapijten en gordijnen schoon te maken. U kunt ook een stofzuiger gebruiken om kleine plekken schoon te maken, zoals de kieren in uw meubels of de jaloezieën, of de binnenkant van uw laden. U kunt ook een dweil en een emmer, of een bezem en een stoffer gebruiken om uw vloeren en meubels schoon te maken.

Maak gebruik van slimme opbergmogelijkheden

Als je worstelt met rommel en het netjes houden van dingen, kun je beginnen met het vinden van manieren om je huis meer georganiseerd te laten aanvoelen. Je hoeft niet veel geld uit te geven aan mooie opbergers, je kunt genoeg opbergoplossingen vinden die goedkoper en zelfs gratis zijn. Als je laden hebt die overvol zijn met kleren of benodigdheden, kun je ze sorteren op kleur, soort, of zelfs opvouwen. Als je boekenplanken of een boekenplank hebt die vol staan met boeken, dvd’s of andere voorwerpen, kun je manieren vinden om ze te sorteren en de ruimte er georganiseerder uit te laten zien. Je kunt ook boeken of voorwerpen die je niet meer nodig hebt, uitzoeken en doneren. Als je dozen of zelfs voorwerpen hebt waarvan je niet weet wat je ermee moet doen, kun je ze sorteren en manieren zoeken om ze te organiseren. Je kunt dozen met deksels zoeken, of manieren om je spullen te stapelen zodat ze er netjes en georganiseerd uitzien. Je kunt op zoek gaan naar kratten, rekken en zelfs zakken om spullen in op te bergen. Als je kinderen hebt, kun je ze zelfs hun eigen opbergoplossingen laten maken.

Wees realistisch en wees niet bang om los te laten.

Ooit had je waarschijnlijk de leukste etui ooit. Je lette er heel goed op dat je je potloden in het juiste vak stopte en je gummen in een ander vak. Je deed je krijtjes in het juiste vak en je potloden in een ander. Alles was netjes en opgeruimd, en niets was niet op zijn plaats. Maar toen je opgroeide en naar school ging, merkte je misschien dat je vader of moeder je etui eruit haalde en weggooide. Misschien heb je ze dat vaak zien doen. Misschien stopten ze alles in een plastic bakje. Misschien hebben ze het bakje weggegooid en je tas gebruikt. Die hebben ze misschien ook weggegooid. Dit was misschien een les die je toen niet helemaal begreep, maar die je je nu waarschijnlijk wel realiseert. Je ouders wilden dat je een meer volwassen leven ging leiden, en een etui ging je daar niet bij helpen.

Conclusie

Je huis netjes houden hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Door een schoonmaakschema op te stellen en je daaraan te houden, kun je voorkomen dat schoonmaken een ontmoedigende taak wordt waarvoor je de motivatie niet kunt opbrengen. U kunt het ook gemakkelijker maken door hulpmiddelen te gebruiken zoals een stofzuiger, swiffer-veger of stofzuiger om sneller en gemakkelijker schoon te maken. U kunt het schoonmaken ook vergemakkelijken door gebruik te maken van slimme opbergoplossingen waarmee u uw spullen beter kunt organiseren. Wees tenslotte realistisch en wees niet bang om dingen die u niet meer nodig hebt of gebruikt weg te doen.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

utrechtse-slotenmaker

Utrechtse slotenmaker

Inhoudsopgave Vraag het bij uw lokale ijzerhandel Controleer online beoordelingssites Vraag het aan vrienden en familie in Utrecht Check slotenmakersbureaus bij u in de buurt

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.