De beste marketingstrategie voor het laatste kwartaal van het jaar

Image source - Pexels.com

Inhoudsopgave

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden en u hebt waarschijnlijk al gewerkt aan uw marketingplan. Maar met zoveel activiteiten om af te ronden en zo weinig tijd over, kan het voelen als een race tegen de klok. Lees verder om erachter te komen hoe het vooraf plannen van uw marketingstrategie u zal helpen uw verkoopdoelstellingen in deze cruciale periode te bereiken. Met nog maar drie maanden te gaan van het jaar, is dit het perfecte moment om te controleren of uw marketingplan in lijn is met uw bedrijfsdoelstellingen voor Q4. Alles wat we doen als marketeers heeft een impact op onze verkoopdoelstellingen, dus nu is het tijd om te controleren of alles wat we doen vanuit marketingoogpunt zinvol is vanuit een ROI-perspectief. Zo niet, dan is het nu tijd om veranderingen aan te brengen voordat het te laat is!

1. Weet wat werkte en wat niet werkte in het laatste kwartaal.

U kunt uw tijd en energie optimaal benutten door uw marketingactiviteiten voor het vierde kwartaal vooraf te plannen op basis van wat het afgelopen kwartaal voor u heeft gewerkt. Zo voorkomt u dat u tijd verspilt aan activiteiten die geen positieve resultaten hebben opgeleverd. Tegelijkertijd helpt het u om u te concentreren op nieuwe activiteiten die uw verkoopcijfers nog verder kunnen opdrijven. Een van de beste manieren om dit te doen is uw marketinganalyses van het afgelopen kwartaal te bekijken. Hieruit zal blijken welke marketingactiviteiten goed voor u hebben gewerkt en welke niet. Het laat ook zien welke marketingkanalen de beste resultaten hebben opgeleverd en welke niet. Door uw marketinganalyses te bekijken, kunt u uw belangrijkste marketingactiviteiten voor het vierde kwartaal identificeren. U kunt ook zien welke kanalen het beste werken en welke niet. Deze informatie kunt u vervolgens gebruiken om beslissingen te nemen over de activiteiten waarop u zich in het laatste kwartaal van het jaar wilt richten.

2. Bepaal uw belangrijkste marketingactiviteiten voor het vierde kwartaal.

Zodra u uw marketinganalyses hebt bekeken, kunt u beslissingen nemen over uw belangrijkste marketingactiviteiten voor het vierde kwartaal. Als je met leadmagneten hebt gewerkt, zul je die in Q4 willen blijven gebruiken. Als je echter Facebook-advertenties hebt gebruikt, kun je daar in het vierde kwartaal misschien beter mee stoppen. Bij uw beslissing over uw belangrijkste marketingactiviteiten voor het vierde kwartaal zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. Het eerste is of deze activiteiten al dan niet een positieve ROI hebben. Het tweede is of deze activiteiten al dan niet aansluiten bij uw bedrijfsdoelstellingen voor het vierde kwartaal. Als u niet kunt beslissen over uw belangrijkste marketingactiviteiten voor Q4, kunt u deze handige beslisboom raadplegen die u zal helpen beslissen.

3. Controleer uw beschikbare middelen

U moet er ook voor zorgen dat u over de juiste middelen beschikt om uw marketingactiviteiten voor Q4 uit te voeren. De behoefte aan middelen hangt af van het soort activiteiten waarop u besluit zich te richten. Als je bijvoorbeeld besluit je te richten op het opbouwen van je e-maillijst, heb je meer middelen nodig dan wanneer je besluit je te richten op het uitvoeren van Facebook-advertenties. Als je van plan bent om Facebook-advertenties in te zetten, moet je daar een gezond budget voor hebben. Dit betekent dat je je beschikbare middelen moet controleren om te zien of je genoeg in je marketing- of advertentiebudget hebt om ze te dekken. Je moet ook controleren of je genoeg tijd hebt om je advertentiecampagnes op te zetten en te beheren. U zult ook uw agenda willen controleren om ervoor te zorgen dat u genoeg tijd heeft om uw advertentiecampagnes te maken. U kunt ook controleren of u genoeg ruimte in uw agenda hebt om de prestaties van uw advertentiecampagnes te controleren.

4. Schat de ROI voor elk van uw Q4-marketingactiviteiten.

Wanneer u uw belangrijkste marketingactiviteiten voor Q4 hebt bepaald, moet u een ruw idee hebben van hoeveel ze zullen kosten om uit te voeren. Nu is het tijd om de ROI voor elk van deze activiteiten te berekenen. Zo kunt u bepalen op welke activiteiten u zich moet richten en op welke niet. Als u hebt gewerkt met leadmagneten, zullen de kosten per acquisitie relatief laag zijn. Tegelijkertijd zal hun levensduurwaarde hoog zijn omdat ze u helpen een e-maillijst op te bouwen. Daarom zijn leadmagneten een zeer kosteneffectieve marketingactiviteit. Als je Facebook-advertenties gebruikt, zullen hun kosten per acquisitie relatief hoog zijn. Echter, afhankelijk van je advertentiestrategie en de doelgroep die je selecteert, kunnen je verkoopcijfers zeer hoog zijn. Daarom zijn Facebook-advertenties een kosteneffectieve marketingactiviteit.

5. Bekijk je Q3 verkoopcijfers

Terwijl je beslist over je belangrijkste marketingactiviteiten voor Q4, moet je ook je verkoopcijfers van Q3 bekijken. Zo kunt u bepalen hoe goed uw huidige marketingactiviteiten presteren en wat u kunt verbeteren. Als u uw verkoopcijfers van Q3 bekijkt, kunt u vaststellen welke marketingactiviteiten u de meeste omzet opleveren. U kunt ook vaststellen welke kanalen u de meeste omzet opleveren. Bovendien kunt u vaststellen welke marketingactiviteiten u helemaal niets opleveren. Deze informatie zal u helpen beslissen op welke marketingactiviteiten u zich in het vierde kwartaal moet concentreren. Het zal u ook helpen beslissen op welke activiteiten u moet bezuinigen omdat ze u geen inkomsten opleveren.

6. Herzie uw zakelijke KPI’s.

U kunt ook uw zakelijke KPI’s voor Q3 herzien om u te helpen beslissen over uw belangrijkste marketingactiviteiten voor Q4. KPI’s zijn bredere maatstaven die de prestaties van uw bedrijf meten. Als u uw zakelijke KPI’s voor Q3 bekijkt, kunt u vaststellen welke bedrijfsactiviteiten u helpen uw verkoopdoelstellingen te bereiken. U kunt ook vaststellen welke bedrijfsactiviteiten u niet helpen uw verkoopdoelstellingen te halen. Door uw zakelijke KPI’s voor het derde kwartaal te bekijken, kunt u de beste marketingkanalen voor uw bedrijf identificeren. U zult ook kunnen vaststellen welke kanalen u de meeste omzet opleveren. Door uw zakelijke KPI’s te bekijken, kunt u bepalen hoe goed bepaalde marketingactiviteiten bijdragen aan uw verkoopcijfers. U kunt ook bepalen hoe goed bepaalde kanalen bijdragen aan uw verkoopcijfers. Dit zal u helpen beslissen op welke marketingactiviteiten u zich in het vierde kwartaal moet richten.

7. Samenvatting

In het laatste kwartaal van het jaar is het belangrijk om je belangrijkste marketingactiviteiten te bepalen. Als je met leadmagneten hebt gewerkt, wil je die blijven gebruiken. Als je Facebook-advertenties hebt gebruikt, wil je daar misschien op bezuinigen. Door uw marketingactiviteiten voor Q4 vooraf te plannen, kunt u uw tijd en energie optimaal benutten. U kunt voorkomen dat u tijd verspilt aan activiteiten die geen positieve resultaten hebben opgeleverd. Tegelijkertijd kunt u zich richten op nieuwe activiteiten die uw verkoopcijfers nog verder kunnen stimuleren. Zodra u uw marketingactiviteiten voor het vierde kwartaal hebt gepland, moet u ervoor zorgen dat u over de juiste middelen beschikt om ze uit te voeren. U moet ook de ROI voor elk van deze activiteiten inschatten. Door uw verkoopcijfers van Q3 en uw zakelijke KPI’s te bekijken, kunt u bepalen welke marketingactiviteiten bijdragen aan uw verkoopcijfers. U kunt ook bepalen welke kanalen u de meeste omzet opleveren. Nu u weet hoe u uw tijd en energie in het laatste kwartaal van het jaar optimaal kunt benutten, kunt u ervoor zorgen dat uw marketingstrategie is afgestemd op uw bedrijfsdoelstellingen. Alles wat nodig is, is een beetje planning vooraf om ervoor te zorgen dat uw marketingactiviteiten impactvol en kosteneffectief zijn.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

utrechtse-slotenmaker

Utrechtse slotenmaker

Inhoudsopgave Vraag het bij uw lokale ijzerhandel Controleer online beoordelingssites Vraag het aan vrienden en familie in Utrecht Check slotenmakersbureaus bij u in de buurt

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.